Coevorder primeur met verkeersborden van bamboe

COEVORDEN

De provincie Drenthe heeft de primeur in Nederland met het toepassen van bamboe verkeersborden. In Coevorden bij een van de twee nieuwe rotondes in de Europaweg (N863) zijn de verkeersborden uitgevoerd in bamboe in plaats van het gebruikelijke aluminium.

Het zijn de eerste bamboe verkeersborden die in Nederland geplaatst zijn bij een wegenbouwproject. Wel was er elders een tijdelijke proefopstelling met enkele losse bamboe borden. Gedeputeerde Henk Brink: “Wij willen als overheid graag voorop lopen en het goede voorbeeld geven als het gaat om toepassen van duurzame materialen. De provincie Drenthe wil met de bamboeborden in Coevorden ervaring opdoen met dit zeer duurzame materiaal. We maken hogere kosten met deze borden die momenteel duurder zijn dan aluminium borden, maar op die manier werken we ook mee aan het scheppen van mogelijkheden om op termijn de toepassing van bamboe breder inzetbaar te maken. Met de nieuwe rotondes in de Europaweg en de aparte aftakking naar het sportpark is de verkeersveiligheid op die plek aanzienlijk verbeterd, vooral voor fietsers.”

De borden zijn volledig recyclebaar en zien er aan de voorkant precies zo uit als aluminium borden.