Hulp bij herstart buurtvereniging Bargermeer-Meerveld

EMMEN

De gemeente Emmen gaat inwoners van de Emmer wijk Bargermeer-Meerveld helpen om een nieuwe start te maken met een buurtvereniging. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Eric van Oosterhout en de interim-voorzitter van de buurtvereniging.

De spanningen in de wijk zijn in de afgelopen maanden hoog opgelopen door een conflict tussen groepen inwoners om het bestuur van de buurtvereniging. De rechter moest er aan te pas komen en stelde het interim-bestuur in het gelijk.

“Dit betekent echter niet dat iedereen weer met elkaar door een deur kan”, zegt Van Oosterhout. “Ik maak me grote zorgen over de situatie in de wijk. Daarom heb ik met de interim-voorzitter gesproken en onze hulp toegezegd. Er moet een nieuw bestuur gekozen worden, dat de steun heeft van een grote meerderheid van de inwoners.”

In de komende periode gaan gemeente en het interim-bestuur met hulp van de BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) toewerken naar een vergadering, waar alle inwoners mogen stemmen voor een nieuw bestuur. De voorbereidende groep kan nog uitgebreid worden met andere inwoners uit de wijk. Nog voor de zomervakantie vindt een eerste informatiebijeenkomst plaats over de opzet van de nieuwe buurtvereniging. De vergadering met stemming voor een nieuw bestuur staat na de zomervakantie op de agenda.