Burgemeester vraagt om lintjes

EMMEN

De dag voor Koningsdag heeft burgemeester Eric van Oosterhout dertien inwoners van onze gemeente een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De burgervader weet zeker dat er nog veel meer inwoners zijn, die voor ‘een lintje’ in aanmerking komen, omdat ze al vele jaren vrijwilligerswerk doen, of iets bijzonders hebben gedaan voor anderen.

Omdat het aanvragen van een koninklijke onderscheiding veel tijd kost, roept de gemeente inwoners op om nu mensen voor te dragen voor Lintjesregen van volgend jaar. De meeste koninklijke onderscheidingen worden tijdens de Lintjesregen, de dag voor Koningsdag, uitgereikt. Ook het hele jaar door kunnen er lintjes worden uitgereikt, tijdens bijvoorbeeld een jubileum of een afscheid. „Het aanvragen van een lintje is niet moeilijk, maar het is wel even wat werk. Het kost best veel tijd. Daarom is het goed om dit ongeveer negen maanden van tevoren in gang te zetten”, doceert Van Oosterhout.

Inwoners, die iemand willen voordragen voor een lintje, kunnen voor meer informatie terecht op de website gemeente.emmen.nl of contact opnemen via 14-0591.