Erben Wennemars voor Daily Mile naar Bascule

NIEUW-AMSTERDAM

Oud-topschaatser Erben Wennemars trapt woensdag 13 juni the Daily Mile af bij de openbare basisschool De Bascule in Nieuw-Amsterdam. The Daily Mile houdt in dat kinderen en leerkrachten iedere dag een kwartier (hard)lopen op school. Samen met wethouder Robert Kleine wordt het startschot gegeven voor het eerste rondje om de school.

Maar liefst 386 leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 doen mee. De school draagt met the Daily Mile bij aan de conditie en het concentratieniveau van de kinderen. Fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Erben Wennemars is de ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Gezonde school

Obs de Bascule heeft als ambitie om de gezondste school van Drenthe te worden. Naast the Daily Mile mag de school zich ook Gezonde School noemen met het behaalde vignet ‘bewegen en sport’. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het vignet ‘voeding’. Veel kinderen bewegen steeds minder en hebben overgewicht. Door projecten als JOGG kunnen scholen een steentje bijdragen aan de bewustwording van een gezonde leefstijl. De Bascule is één van de scholen die hiermee bezig is.

Alle kinderen worden na het rondje om de school getrakteerd op een gezonde smoothie en ontvangen een bidon van het team M&GEZOND. Centraal staan de thema’s bewegen, voeding en drinkwater.

Voordat de kinderen the Daily Mile gaan lopen, interviewt Erben Wennemars de wethouder en geeft hij de kinderen een warming-up.