Vrijwilligersfestival zorg en welzijn

EMMEN

Volgende week vindt een uniek evenement plaats in gemeente Emmen, namelijk het Vrijwilligersfestival zorg en welzijn.

Van 11 juni tot en met 15 juni organiseren de gemeente Emmen en welzijngroep Sedna in samenwerking met diverse zorg-organisaties tal van activiteiten, als bedankje voor de vele inwoners van Emmen die regelmatig vrijwilligerswerk doen op het gebied van zorg of welzijn. Dat zijn bijvoorbeeld vrijwilligers die bij diverse woon-zorgorganisaties, bij de bibliotheken of bij Sedna vrijwilligerswerk doen. Of organisaties zoals het Rode Kruis, Humanitas, Zonnebloem en de kerken.

Het wordt een mooie en bruisende week met als aftrap op 11 juni een feestelijke ontmoeting geopend door burgemeester Eric van Oosterhout, met muzikale omlijsting door Maters en Roberti, met een inspirerende lezing door Ferenc van Damme, een lunch en een actief en creatief middagprogramma. Deze dag vindt 's ochtends in het bruggebouw van het gemeentehuis plaats en 's middags in het Rensenpark.

Dinsdag tot en met vrijdag organiseren tal van zorg- en welzijnsorganisaties diverse activiteiten als bedankje voor de vrijwilligers. Zo organiseert zorggroep de Hooimijt een workshop clownerie, kunnen de vrijwilligers bij Zuidermarke koken en is er een djembé workshop in de Horst. Ook is er een wandeling door Rietlanden vanaf Valkenhof , organiseert de Holdert een high tea en biedt dagcentrum de Beek een vrijwilligersquiz aan. In de Dillehof in Klazienaveen komt de Zingende broeder de vrijwilligers vermaken en tenslotte is er op vrijdagmorgen een puzzeltour steptocht door Emmen centrum.