Verontwaardiging over sluiting buurtgebouw Bargermeer/Meerveld

Emmen

Het bestuur van de buurtvereniging Bargermeer/Meerveld wil zo snel mogelijk van de gemeente Emmen weten wanneer ze de administratie van het oude bestuur kunnen krijgen.

De papierwinkel, waaronder de bankafschriften, liggen in het buurtgebouw, dat op last van de gemeente dit weekend gesloten is. Voorzitter Rik Lucas is verontwaardigd. Dit zou gedaan zijn omdat de openbare orde gevaar zou lopen, maar dat begrijpt hij niet: ‘Als deze locatie niet veilig is, dan kan de overdracht toch op een andere plek plaatsvinden? Het gaat ons om de paperrassen en niet om de locatie.’

Zorgen

Lucas maakt zich zorgen dat de nieuwe bestuurders de administratie helemaal niet meer te zien krijgen. ‘Wij willen weten wat er met de gemeentegelden voor onze buurt gedaan is. Daar hebben we de afschriften voor nodig. Misschien is er niets aan de hand, maar we vechten nu al zeven jaar om het bestuur aan Bargermeer/Meerveld terug te geven. Telkens wordt daar een stokje voor gestoken. Het lijkt wel een complot! Maar misschien lees ik te veel detectives.’

Kapotte bankpasjes

Inmiddels zijn de sleutels van het buurtgebouw door de voormalig voorzitter wel overgedragen. Volgens Lucas hebben ze ook de bankpasjes in handen, maar zijn die kapot geknipt. Lucas: ‘We kunnen dus nog niets. We hebben geen Kamer-van-Koophandelinschrijving, geen pincodes, helemaal niets.’ Hij hoopt dat de gemeente maandag het buurtgebouw weer open stelt en de administratie opgehaald kan worden. Veel vertrouwen in de gemeente Emmen heeft Lucas niet. Hij heeft naar eigen zeggen vorige week twee keer geprobeerd een afspraak met wethouder Kleine te maken, maar zonder resultaat. ‘We krijgen geen contact met de wethouder. We proberen het volgende week maar weer. Hopelijk vliegt het buurtgebouw niet in de fik komend weekend. Ik houd rekening met de gekste dingen,’ sombert de voorzitter.