Gouden Caleidoscoop voor Popkoor Emmen en De Drumstudio

EMMEN

“Wauw, jullie enthousiasme spat er echt af”, speechte Jetta Klijnsma dinsdag bij de uitreiking van de Gouden Caleidoscoop. Deze prijs wordt dit jaar ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Fonds voor Cultuurparticipatie in elke provincie uitgereikt.

Voor wat betreft de provincie Drenthe was Klijnsma als commissaris van de koning uitgenodigd om de prijs uit te reiken aan de verraste leden van het Popkoor Emmen en De Drumstudio na afloop van hun optreden.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt onder andere amateurkunstprojecten en het project ‘My Generation’ van Popkoor Emmen viel als meest aansprekend Drents project in de prijzen. Omdat de leden van het popkoor in leeftijd variëren van 28 tot en met 61 jaar, koos dirigent Laura van Kessel een flink aantal nummers uit diverse decennia.

Zo werden oude en nieuwe nummers gecombineerd tot een afwisselende avond met muziek variërend van The Rembrands, Joe Jackson, Chi Coltrane tot Michael Jackson, Beyoncé, Dotan en Kensington. Voor het project werd de samenwerking met Peter Deiman van De Drumstudio gezocht die met zijn cajóngroep zorgde voor muzikaal vuurwerk.