Groot festival in Atlas Theater

EMMEN

Op 16 juni bruist het Atlas Theater van de activiteiten. Op die dag zijn 350 deelnemers actief tijdens het grote Lokaal Talent Festival.

Het Atlas Theater wordt voor deze dag omgedoopt tot een huiskamer voor amateurkunstenaars uit Emmen. Artiesten uit diverse disciplines zoals dansscholen, orkesten, theatermakers, bandjes, singer- songwriters geven acte de présence, maar ook fotografen en beeldend kunstenaars doen mee.

Daarnaast worden er drie bijzondere zangworkshops georganiseerd door Popkoor Ankoor en reikt cultuurwethouder Robert Kleine de jaarlijkse Amateurkunstprijzen uit voor twee speciale projecten, waaronder een jongerenproject.

Aanleiding voor dit festival is de jaarlijkse Maand van de Amateurkunst. Dit is een landelijk project en Emmen doet hier aan mee. In deze periode worden amateurkunstenaars in de spotlight gezet en kunnen zij zich artistiek profileren. De organisatie van zowel de Maand van de Amateurkunst als het Lokaal talent Festival ligt bij Greetje Kuipers van de Emmer Kunstbeweging: “Het is mijn taak om het lokale amateurkunstveld te ondersteunen en hun activiteiten een podium te geven. Met het festival op 16 juni krijgen amateurkunstenaars de kans om zich te presenteren in een professioneel theater. Er zijn koren, dansscholen, orkesten, theatergezelschappen, beeldende clubs en bands. Er is echt zoveel, gewoon teveel om op te noemen.”

Het programma duurt van 12.00 tot 17.30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie: www.maandvandeamateurkunst.nl.