Daniëlle Idema maakt het mensen naar de zin

EMMEN

Daniëlle Idema is eigenaar van Bij Daan Events. De 38-jarige Emmense groeide op onder de grote rivieren. Lees meer over Daniëlle in deze Doorloper.

Een relatie?
“Ik ben dertien jaar getrouwd met Dylan.”

Emmen betekent voor mij...
“De stad waar ik mij inmiddels thuis voel en waar de laatste jaren enorm veel positieve ontwikkelingen zijn geweest.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan...
“Zou ik ervoor willen zorgen dat Emmen zich verder blijft ontwikkelen. Ik vind het Raadhuisplein bijvoorbeeld prachtig en hoop dat het Rensenpark straks ook een plek wordt waar iedereen graag komt.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“In het Noord-Brabantse Oosterhout, waar ik ben opgegroeid.”

Als FC Emmen wint, dan...
“Ben ik trots! Ik gun het ze van harte!”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was...
“Dat was op Ludovic uit Frankrijk tijdens een zomervakantie. Ik denk dat ik ongeveer 12 jaar was.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Dat was afgelopen week in Drouwenerzand toen ik met een groep Chinese touroperators op pad was en we de nieuwste attractie hebben ‘getest’.”

En dat ik huilde ook...
“Dat was van blijdschap toen ik hoorde dat mijn vader na een heftige periode van ziekte vertelde dat hij goed nieuws had gekregen in het ziekenhuis.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Roerloos van Joy Fielding. Ik heb het gelezen enige tijd nadat een kennis door een ernstig ongeval in coma is geraakt. Het heeft mij erg aangegrepen.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Liever niet, maar als je mij dan toch echt wakker wil maken, dan het liefst voor een reisje. Een patatje stoofvlees lust ik ook altijd wel.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Mijn nette kleren uit en een oude joggingbroek aan. Niet erg charmant, maar zo fijn!”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan...
“Zou ik in Spanje wonen. Dat blijft stiekem toch wel een droom!”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Ik vind het lastig om één persoon te noemen, maar ik zou graag mensen willen nomineren die zich vrijwillig inzetten voor goede doelen zoals de stichting Jarige Job en de Wensstichting Drenthe.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Hotelier! Ik heb altijd al willen ontzorgen en het mensen naar de zin willen maken. Met mijn huidige werk is dat gelukkig ook precies wat ik doe!”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Eigenaar van een evenementenbureau. Zo’n 2,5 jaar geleden ging ik de uitdaging aan en ben gestart met Bij Daan Events. Ik had geen betere beslissing kunnen nemen en vind het heerlijk dat mijn werk zo afwisselend is. De ene dag ben ik bezig met een zakelijk event, de volgende dag met een bruiloft of een festival. Er gebeurt momenteel veel en ik ben heel erg blij met alle kansen die op mijn pad komen.”

Mijn hobby’s zijn...
“Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken, dus mijn werk is mijn hobby! Daarnaast kan ik ook ontzettend genieten van lekker eten en gezelligheid en van vakanties en dagjes weg!”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“Voor mij persoonlijk is dat de geboorte van mijn kinderen. Dat is natuurlijk een cliché, maar wel écht waar! Op zakelijk gebied was voor mij een surprise wedding vorig jaar wel echt een hoogtepunt. Dit bruidspaar had samen al zoveel overwonnen en om er dan samen met de bruid voor te zorgen dat de bruidegom verrast wordt met een onvergetelijke bruiloft in hun eigen tuin - als afsluiting van een lange nare periode - was echt heel bijzonder.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“De komende weken gaan we aan de slag met de laatste voorbereidingen voor de Kids Mud Run op 1 juli bij de Grote Rietplas in Emmen. Voor kinderen die van een uitdaging houden is dit een geweldig evenement. Wat is er nou leuker voor kinderen dan rennen, klimmen en klauteren en dan ook nog vies worden van de modder? Het gaat echt om plezier en samen de strijd aangaan op een uitdagend parcours. Ik verheug mij nu al op die enthousiaste gezichten en kan haast niet wachten tot het zover is!”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.