Drie keer brons voor Vos in Venray

KLAZIENAVEEN

Het internationaal judotoernooi in Venray staat bekend om de vele deelnemers en het hoge niveau. Het tweedaagse toernooi werd afgelopen weekend voor de 44e keer georganiseerd met meer dan 1500 deelnemers uit Europa en Azië. Tijdens dit uitstekend georganiseerd toernooi konden de junioren meiden van judovereniging Vos uit Klazienaveen heel goed meekomen.

In de lichtste klasse verloor Lois Klein alleen van een Russin. De andere wedstrijden werden met overtuiging gewonnen. Met een fraaie en zware bronzen medaille kwam zij op het podium. Floor Maats was een gewichtsklasse hoger gegaan. Dat resulteerde in drie knappe overwinningen. De wedstrijd om een finaleplaats begon goed. Met twee waarschuwingen voor de tegenstander wegens buiten de mat stappen leek het op een overwinning af te gaan. Er kwam echter geen resultaat meer zodat er in een ‘golden score’ de winst moest komen. Helaas voor Floor werd er op de rand van de mat een score behaald door de Belgische tegenstander.

In de wedstrijd om de derde plaats dwong Floor met een zogeheten omstrengelingstechniek de tegenstander tot aftikken, waardoor de bronzen medaille daar was. Annabel Weber werd in een hogere gewichtsklasse dan Floor ook derde en zij verscheen eveneens op het podium met brons. Er werd alleen verloren van de latere winnaar Raspe. De andere wedstrijden werden knap gewonnen. In de wedstrijd om de derde plaats won zij binnen tien seconden.

Met drie keer brons gingen de trotse judoka’s terug naar Emmen.