Bedrocks stelt teleur op eigen Meerdijk

EMMEN

Zondagmiddag ontving het vlaggenschip van Bedrocks de Red Caps op de Meerdijk. Het team uit Leusden speelde in 2016 nog topklasse junioren en manifesteerde zich afgelopen seizoen al in de tweede klasse heren landelijk.

Nieuwkomer in die klasse Bedrocks startte met Kevin Vording op de heuvel die weliswaar begon met een vrije loop toe te staan door een Red Caps slagman te raken, maar zette de volgende twee met drie slag aan de kant.

De derde nul kwam tot stand door een aangooi van de korte stop naar het eerste honk. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Bedrocks niet tot scoren. In de tweede inning wisten de Red Caps met slechts één honkslag toch drie runs te maken door veldfouten aan Bedrocks kant. Bedrocks kon een run produceren, 1-3. Tot zover nog niet zoveel aan de hand, maar in inning drie en vier maakten de Caps elke keer twee runs en de Emmer slagkracht bleek nihil door de sterke werpers van de Caps.

In de vijfde inning maakten de Caps met vijf honkslagen maar liefst acht punten. Bedrocks miste scherpte en slagkracht en men liet veel mannen op de honken achter. Red Caps haalde achttien punten uit dertien honkslagen en Bedrocks slechts één punt uit zeven honkslagen. Beste slagman was Marijn Krol. Een teleurstellend en dramatisch verlies voor de Emmer honkballers.