Uitmarkt Emmen en Stadsbbq slaan handen ineen

EMMEN

Het belooft vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september één groot feest te worden tijdens het tweede weekend van september. De organisatoren van twee festivals hebben de handen ineen geslagen. Dat zijn Uitmarkt Emmen en Stadsbbq Emmen.

Beide festivals vonden voorgaande jaren in hetzelfde weekend plaats. Samen is besloten er één groot cultureel festival van te maken dit jaar op de bijzondere locatie in het Rensenpark.

Tijdens Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition wordt het Rensenpark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein met veel lokale, regionale en nationale artiesten, workshops, activiteiten en verrassende optredens. Voor jong en oud is er iets te beleven. Er is een cultuurmarkt en in alle hoeken van het park kun je luisteren, kijken, genieten van optredens, workshops en lekker eten. Er zijn diverse podia, er is een kidsplein met activiteiten en workshops, er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers. Het festival is voor bezoekers gratis te bezoeken.

Culinaire belevenis

Ook op culinair gebied kun je je laten inspireren en verrassen. Er zijn foodtrucks met bijzondere, unieke en ambachtelijke hapjes en gerechten. En uiteraard kun je genieten van een barbecue op het bbq plein.

De gezamenlijke organisatoren van de culturele uitmarkt willen bezoekers kennis laten maken met het brede aanbod van kunst en cultuur in Emmen en hen uitdagen om mee te doen op zaterdag 8 september. Ook het aanbod van de amateurverenigingen en culturele ondernemers in Emmen en de omringende dorpen wordt voor het voetlicht gebracht tijdens optredens, presentaties en workshops. Voor jongeren wordt op vrijdagavond 7 september een speciaal programma georganiseerd. Een tweetal ambitieuze jongeren is druk bezig met de voorbereiding.

Samenwerking

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition is een samenwerking tussen Atlas Theater, Bibliotheek Emmen, CBK, De Kunstbeweging, Loods13 en Unplug & play Artiestenvereniging. In hetzelfde weekend vindt op zondag ook het Shanty en Seasong Festival plaats. Bekijk ook www.uitmarktemmen.nl.