Ruud de Wild: ‘Het was echt uniek’

EMMEN

Radio-dj Ruud de Wild presenteerde vandaag een radio-uitzending in het voormalige haaienbassin in het Rensenpark. Voor het eerst in Nederland werd een radio-uitzending onder water gemaakt en uitgezonden.

Het is vandaag Wereldmilieudag. De Wild vroeg vanmiddag vanaf 16.00 uur op NPO Radio 2 met zijn ludieke actie aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’. “De stijgende zeespiegel en de 'plastic soep' zijn onderwerpen die me sterk bezig houden”, vertelt De Wild. “Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radioprogramma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”.

Samen met zijn sidekicks Cielke en Martijn kijkt hij terug op een geslaagde uitzending. Het drietal is de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. De Wild: “Het was echt wel spannend hoor. Ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op zes meter diepte... Het was echt uniek.”

Het haaienbassin in het Rensenpark wordt deze periode verbouwd tot duiklocatie en beleefde zijn vuurdoop met deze speciale uitzending.