Roparun doneert fors aan hospice

EMMEN

Dankzij een forse donatie van Stichting Roparun kan het Emmer Hospicehuis ‘t Huis van Heden gaan beginnen met uitbreiden. In totaal heeft het hospicehuis 150.000 euro aan donaties ontvangen en kunnen er twee extra kamers worden gebouwd.

Al meer dan een jaar geleden hebben de besturen, de staf en de vrijwilligers de wens uitgesproken om er voor te zorgen de wachttijden voor opname in het hospice te minimaliseren. De enige oplossing voor het probleem is de uitbreiding van het hospice. Er zijn veertig landelijke ‘goede doelen fondsen’ aangeschreven en de respons was volgens het bestuur van ‘t Huis van Heden boven verwachting.

De Stichting Roparun heeft een toezegging gedaan van bijna vijftig procent van het totaal benodigde bedrag. Om de gehele uitbreiding te kunnen financieren is twee ton beoogd. Na de zomervakantie wordt met de bouw gestart.