Hondsrugleerlingen maken indruk op onderzoekers UMCG

EMMEN

Leerlingen van het Emmer Hondsrug College hebben ruim vijfduizend euro ingezameld van voor de stichting Lymph&Co. Deze organisatie doet onderzoek doet naar de bestrijding van lymfeklierkanker. De scholieren brachten het geld bijeen door een maand lang lege flessen in te zamelen, auto’s te wassen en knakworst en cupcakes te verkopen.

“We kunnen dankzij het Hondsrug College een paar belangrijke proeven doen”, aldus Joost Kluiver van het UMCG. Hij verricht onderzoeken naar kanker. Kluiver kwam persoonlijk de cheque in ontvangst nemen. Hij maakte de scholieren een groot compliment voor hun actie. “Het was in ons team het gesprek van de dag. Zoveel schoolklassen die zich tijdens en na schooltijd zo druk maken voor de bestrijding van lymfeklierkanker en dan zo’n groot bedrag inzamelen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Ook bevriende docenten die ik hierover sprak, waren onder de indruk van deze actie.

De actie leverde de leerlingen een pluim op van Prins Bernhard jr. Hij is beschermheer van de stichting Lymph&Co. In een schrijven vertelt hij: “Vijfduizend euro, wat een fantastisch mooi bedrag! Dat hebben jullie echt geweldig goed gedaan, hartelijk dank daarvoor.” Het totale bedrag wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker. “Mede door jullie bijdrage komen wij weer een stukje dichter bij ons doel: lymfeklierkanker de wereld uit te helpen”, schrijft de prins.