Woonwagenkamp De Ark onder de loep

EMMEN

Het woonwagenkamp De Ark in Emmermeer kreeg vanochtend bezoek van de Belastingdienst, de sociale recherche en een gemeenteambtenaar.

Pers is niet welkom op het woonwagenkamp. Volgens wijkagent Theo Hummel ‘ter bescherming van de bewoners’. Gemeentewoordvoerders willen niks zeggen, maar laten weten dat het gaat om een ‘goed georganiseerde actie waarvoor de juiste papieren klaar liggen’.

De gemeente Emmen heeft in januari aan de woonwagenbewoners laten weten begin juni langs te komen voor een controle. Tijdens deze controle bekijkt de gemeente wie er daadwerkelijk op de locatie wonen en worden (illegale) bebouwingen en de brandveiligheid gecontroleerd. Samenwerken met recherche en de Belastingdienst voorkomt meerdere bezoeken. Gemeenten voeren vaker dit soort controles uit. Zo ook bij bedrijfsverzamelgebouwen, kamerverhuurbedrijven en tuinbouwgebieden. De informatie, zoals bekend bij de gemeente, wordt dan gecontroleerd.

Een van de aanwezige fotografen neemt het woord razzia in de mond. Een klopjacht dus. Dat wordt door de gemeentewoordvoerder beantwoordt met: „Als je niks te verbergen hebt, heb je ook niks te vrezen.”