Wildlands krijgt nieuwe informatieborden

EMMEN

Wildlands gaat de komende weken nieuwe informatieborden in de drie bestaande klimaatwerelden Jungola, Serenga en Nortica plaatsen. Op deze borden staat dierinformatie en informatie over de gebieden en verhaallijnen.

Door middel van onderzoeken, focusgroepen en gesprekken met oud- en huidige bezoekers zijn er ook vele tips binnengekomen. “Om het park in ontwikkeling te houden zijn we aan de slag gegaan met de behoefte aan context en informatievoorziening. Ons educatieteam heeft zich gebogen over een nieuwe manier van bebording die bij Wildlands past. Ik heb al iets gezien en vind het ontzettend gaaf en uniek geworden”, aldus parkdirecteur Frankwin van Beers.

Volgende week wordt de eerste lichting in het gebied Jungola geplaatst. De weken erna volgt ook de bebording in Nortica en Serenga. Het is dan exact een jaar geleden dat Wildlands gehoor gaf aan bezoekersverzoeken en bij de dierverblijven informatieborden plaatste. Die gaan nu weg en worden vanaf volgende week dinsdag vervangen door nieuwe bebording. ‘Passend in de verhaallijn en het concept’, belooft het park.

Aanvankelijk wilde Wildlands geen bordjes plaatsen, omdat dit afbreuk zou doen aan beleving van de werelden. „In een echte jungle, zie je ook geen informatieborden, dus ook bij ons in het park niet”, redeneerde Wildlands. Daar wordt nu definitief afstand van gedaan.