Rietplasloop een succes | Inclusief fotoserie

EMMEN

Meer dan 1800 deelnemers maakten zich zondag op voor de Rietplasloop in Emmen. Met name het goede weer deed de lopers veel goeds.

De vijftien kilometer bij de mannen is gewonnen door Alwin Heijting uit Erm. Hij liep die afstand in minder dan 52 minuten. Diezelfde afstand werd bij de vrouwen gewonnen door Eline Glas, ook uit Erm. Zij deed net geen uur over vijftien kilometer.

Behalve de vijftien kilometer waren ook de tien en de vijf kilometer erg populair. Een g-loop en diverse leeftijdsklassen voor de jongsten maakten de Rietplasloop compleet.

Ieder jaar wordt er ook een goed doel gekoppeld aan de loop, die Emmenaar Nico Dümmer organiseert. Dit jaar was dat de landelijke Stichting Jarige Job. Naast het inschrijfgeld konden deelnemers ervoor kiezen een extra bedrag te betalen dat volledig naar de stichting is gegaan. In totaal ontvangt Jarige Job 800 euro.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.