Melissa Meewisse wint Drèents Liedtiesfestival

EMMEN/ERICA

Melissa Meewisse uit Erica won zaterdag de zevende editie van het Drèents Liedtiesfestival. Met haar nummer De wind van Zuud behaalde Meewisse de meeste stemmen in het Atlas Theater.

Er was zoals altijd een vakjury en het publiek kon tijdens de live-uitzending van RTV Drenthe via sms een stem uitbrengen. De andere negen deelnemers in Emmen waren: Van Deele, Bertine Snippe, Henk Dokter, Marsha Boes, Mark Bouwers, Aosem, Lilian van Lottum, Lusanne Boes en Spang. Vorig jaar won Isa Zwart het Drèents Liedtiesfestival met Mamme see.

Het Drèents Liedtiesfestival wordt georganiseerd door de stichting REUR. Omdat de stichting actief deelneemt aan een internationaal netwerk van streektaalfestivals, werd dit jaar de vakjury die bestond uit Joep van Ruiten en Marjolein Scherphuis aangevuld met Thorsten Börnsen van Plattbeats in Hamburg en Leo Virgili van Suns Europe.