Lars Boerrigter nationaal kampioen op vloer

EMMEN

De Emmer turner Lars Boerrigter - uitkomend voor RK Dos uit Kampen - keerde afgelopen weekend huiswaarts met een gouden en zilveren medaille, behaald op het NK turnen op het niveau van de eerste divisie in Hoofddorp.

Zaterdag vond de meerkampwedstrijd plaats met zes favorieten voor de titel. Lars turnde uitmuntend tot zijn laatste toestel rek. Hier miste hij na zijn vluchtelement de grip op de stok, wat hem door deze val een punt kostte. Lars verspeelde daardoor zijn podiumplek en werd uiteindelijk vierde met een seizoensrecord van 73.083 punten. De vraag was daarna of de zwaar teleurgestelde Lars zich kon herpakken op de toestelfinales van zondagmiddag.

In de toestelfinales is het altijd alles of niets. Lars startte met twee sprongen - kasamatsu gestrekt en overslag salto gehoekt - en deze eindigden met goede landingen, wat hem een tweede plek opleverde achter Sjouke Boersma uit Heerenveen. Brug en ringen kon de Emmer turner niet verzilveren met een medaille. Op zijn favoriete onderdeel vloer was het doel om voor de derde keer op rij kampioen te worden. Na een zeer spannende strijd klopte de Drent Thijs Oosterling uit Zwijndrecht met 0.05 punten verschil en daardoor werd Lars nationaal kampioen met 13.25 punten.

Lars heeft zich hierdoor zowel voor de meerkamp als ook op vloer geplaatst voor de Ahoy Cup op 23 en 24 juni in Rotterdam.