Stoetbakkenfeest in Noordbarge | Fotoserie

EMMEN

De 35e editie van Stoetbakken Noordbarge is vrijdagavond van start gegaan met een vol programma voor jong en oud. Het thema is deze keer Duitsland.

Dorpszanger Jan de Ven trapte het evenement af. Hij had een speciaal lied geschreven met als titel 'Een boze buurman'. Het is een parodie op een plaatsgenoot die evenementen als het carbidschieten en het stoetbakkenfeest in de Emmer wijk Noordbarge probeert te dwarsbomen. Daarna volgde het jaarlijks terugkerende Noordbarge Got Talent, dat werd gewonnen door de groep Desperate Housewives. Tijdens het optreden van Duo Allround zochten veel mensen de dansvloer op. DJ Herrie was de rode draad van de avond. Voor de kinderen was er een speelpark ingericht.

Zaterdagmiddag is er een tweekamp waarin wordt gestreden om de Urk-Darp bokaal. Bordercollies en co verzorgt demonstraties schapen drijven. Daarnaast is er een handboogwedstrijd. De winnaar wordt de Schutzenkönig van Noordbarge. De band Justuzzz sluit de dag muzikaal af.

De foto’s zijn gemaakt door Bennie Wolbers.