Bewoners De Schoel in beweging door fietslabyrint

SLEEN

Recent overhandigde de stichting De Vrienden van De Schoel officieel het fietslabyrint aan de bewoners van De Schoel in Sleen. Dat is een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep. Bewoners van het woonwijkcentrum kunnen met het labyrint binnen op een mooie manier een fietstocht maken.

Een bewoner van het woonwijkcentrum demonstreerde hoe het fietslabyrint werkt. Het fietslabyrint geeft bewoners de mogelijkheid om virtueel door heel Nederland te fietsen. Ook kunnen bewoners fietsen door Sleen of een andere omgeving waar ze vroeger hebben gewoond.

Het fietslabyrint bestaat uit een groot beeldscherm met een speciale fiets. Mensen in een rolstoel of mensen die vanwege hun beperking niet op een hometrainer kunnen fietsen, kunnen ook gebruikmaken van het labyrint. Zo fietsen bewoners niet alleen veilig, maar blijven ze in beweging, genieten ze van de beelden uit de omgeving en zijn ze ongemerkt aan het trainen.