Jaap Rensen onthult logo muzikaal eerbetoon

EMMEN

In het stadstheater in het Rensenpark in Emmen heeft Euterpe de plannen wereldkundig gemaakt voor haar volgende grote project. Zoo Mooi is een ode aan wijlen Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark. Niet voor niets is de locatie in het Rensenpark gekozen, want hier zullen de concerten ook plaatsvinden.

Als speciale gast was Jaap Rensen aanwezig. Hij heeft het logo dat bij dit project hoort onthuld. Het logo is een samenvoeging van het logo van het Noorder Dierenpark en muziekinstrumenten. Het logo is ontworpen door Jan-Willem Naaldenberg en gesponsord door Quick Reclame.

Voor dit project wordt ook nieuwe muziek geschreven door de uit Emmen afkomstige Henri Gerrits. Hij zal ook de muziek componeren bij een lied dat door Isa Zwart geschreven en gezongen gaat worden. Dit lied zal gaan over het leven van Aleid Rensen.

Verhaallijn

De eveneens uit Emmen afkomstige Iris Sijbom zal voor de beelden zorgen die het verhaal over de familie Rensen en het Noorder Dierenpark zullen ondersteunen. De verhaallijn zal bestaan uit drie thema's: de opbouw van het Noorder Dierenpark, de hoogtijdagen van het park en als laatste de verdwijning van de dierentuin.

Op drie dagen zal de uitvoering van dit project plaatsvinden op het grote grasveld bij de theetuin in het Rensenpark. Per keer kunnen 800 gasten van dit grootse project gaan genieten. Mocht de belangstelling heel groot zijn dan zou een vierde uitvoering of een uitbreiding van het aantal zitplaatsen een optie zijn.