De Schutse viert mijlpaal met stamtafels voor bewoners

COEVORDEN

Het was donderdagmorgen volle bak in De Schutse, want het Coevorder woonwijkcentrum bestaat zestig jaar. Deze mijlpaal werd gevierd met de onthulling van een cadeau dat namens Treant Zorggroep is aangeboden aan bewoners van De Schutse.

Twee bewoners - Janet Roos en Truida Pasjes - onthulden samen het cadeau: twee grote stamtafels. Beide dames hebben hun hele leven in het woonwijkcentrum gewerkt. Janet werkte er als kok en werd later lid van de cliëntenraad. Truida werd precies zestig jaar geleden aangenomen in het woonwijkcentrum om klusjes te doen en activiteiten voor bewoners te begeleiden. Nu wonen beide dames in De Schutse.

Populair

De stamtafel in De Schutse is een plek waar veel bewoners, vrijwilligers en naasten elkaar ontmoeten. De stamtafel was zo populair dat deze al snel te klein werd. Bewoners kwamen zelf met het idee voor het cadeau.

Tot en met zondag 3 juni zijn er nog meer feestelijke activiteiten voor bewoners in De Schutse om het jubileum te vieren. Zo is er op zaterdag 2 juni van 14.00 tot 16.30 uur een zogeheten multicultimarkt in het atrium met een proeverij van hapjes uit diverse landen, verschillende kraampjes en een huifkartocht of bustocht voor bewoners en naasten.