Bijna iedereen rijdt te hard over Westerdiep

EMMER-COMPASCUUM

Ruim zes jaar geleden namen de leerlingen van Obs de Bente uit Emmer-Compascuum hun intrede in hun nieuwe Multifunctionele accommodatie (MFA) aan het Westerdiep Oostzijde.

De school staat samen met buurtvereniging de Viersprong en de voorschool van Uk & Puk op een schitterende locatie in een 30 kilometer zone. Daar is geen voetpad aanwezig langs een groot deel van het Westerdiep, en dus is het voor de veiligheid van alle gebruikers van het gebouw en voor alle bewoners van het Westerdiep voor hun veiligheid van groot belang dat men zich ook houdt aan deze snelheidslimiet.

De praktijk wijst echter uit dat dit meestal niet het geval is. De bewoners van het Westerdiep, de ouders van Obs de Bente en de directie van de school zijn van mening dat het ook erg onduidelijk wordt aangegeven dat de maximum snelheid aan het Westerdiep 30 kilometer per uur is. Om deze reden heeft de school met de leerlingen van groep 7/8 deze week een actie gehouden in de straat.

In samenwerking met de wijkagent en Veilig Verkeer Nederland zijn in een tijdsbestek van ruim een uur twintig auto’s gecontroleerd op hun snelheid middels een laser. De uitkomst was als verwacht, stelt de school. Van de twintig gemeten auto’s reden er maar liefst negentien te hard.

De gemiddelde snelheid van de gemeten auto’s kwam uit op 41 kilometer per uur. Om de actie kracht bij te zetten ontvangt een groot aantal huishoudens, wonend aan het Westerdiep, binnenkort een brief in huis om mee te werken aan de actie. In deze brief wordt gevraagd om de, door VVN beschikbaar gestelde 30 km stickers, op te plakken op containers, paaltjes en lantaarnpalen.