Open dag bij theaterschool Loods13

EMMEN

Theaterschool en productiehuis Loods13 houdt op zaterdag 2 juni de jaarlijkse open dag. Met de plannen voor de verhuizing, het nieuwe theater-tussenjaar en een auditie voor de kerstvoorstelling in de pijplijn, is er op de open dag veel te halen. Tijdens de open lessen en presentaties kunnen de bezoekers ervaren wat toneelspelen is.

Vanaf september starten de nieuwe lessen van de theaterschool. Loods13 laat op 2 juni zien wat een theaterles inhoudt; bezoekers van deze dag kunnen gratis deelnemen aan een les. Ook geven de huidige leerlingen van de school presentaties van de door hen gevolgde lessen. Loods13 geeft een inkijkje in de plannen voor de verbouwing van het Aziëhuis in de voormalige dierentuin.

Deze locatie in het Rensenpark wordt de nieuwe uitvalsbasis van de theaterschool. Daar start in het volgende schooljaar ‘Ik kan het maken’. Dat is het het theater-tussenjaar voor iedereen die uit wil zoeken of een toekomst in het theater iets voor hem of haar is.

De eerste grote voorstelling die Loods13 in het nieuwe pand produceert, is Scrooge. Dat is een familie-kerstvoorstelling gemaakt door amateurspelers uit Drenthe. Deze spelers krijgen hierdoor de kans om onder begeleiding van professionele theatermakers in een voorstelling te spelen.

Open podium

De open dag wordt afgesloten met een open podium voor iedereen vanaf 10 jaar. De open dag begint om 15.00 uur in het theater van Loods13 aan de Flintstraat 29 in Emmen. Meer informatie en aanmelden voor het open podium: loods13.nl/opendag2018.