BDE MO17-1 gaat voor beste acht van Nederland

ERICA/EMMEN

Het MO17-1 team van SVO BDE - een samenwerking tussen vv Bargeres, vv DZOH en SC Erica - vertegenwoordigt zaterdag 2 juni het noorden op het NK Jeugdvoetbal in Sint-Michielsgestel.

Door Kristian Elders

In Noord-Brabant speelt de talentvolle ploeg van trainer Chris Oost in de poulefase tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard, de amateurtak van FC Eindhoven en OLIVEO (Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen) uit Pijnacker. De meiden uit Emmen en Erica plaatsten zich eind oktober vorig jaar voor de nationale titelstrijd door eerste te worden op het districtskampioenschap in Leek. Daar werden Be Quick Dokkum, d’Olde Veste’54, SC Franeker, SC Stiens en TLC aan de kant gezet.

Oefenmeester Oost noemt het kampioenschap in Sint-Michielsgestel het belangrijkste toernooi in den lande. "Het Wilhelmus klinkt en er worden grote bekers uitgereikt", weet de 49-jarige Emmenaar, die in het verleden bijvoorbeeld oud-profvoetballer Roy Stroeve van oefenstof voorzag op het terrein van voetbalvereniging Bargeres. Oost hoopt vooral dat zijn hechte ploeg komend weekend veel mag leren. BDE MO17-1 komt in competitieverband uit op het niveau van de sterke oostelijke hoofdklasse tegen onder meer Schalkhaar, Lemelerveld, Tubantia, FC Meppel/Alcides en Losser. BDE verzamelde vijftien punten uit negen wedstrijden. Vijf duels werden gewonnen en vier keer werd verloren.

De belangrijkste taak voor Oost is de voetbalsters klaar te stomen voor het vlaggenschip van BDE, dat de afgelopen competitie als achtste eindigde in de derde klasse. De hechte teamleden van BDE MO17-1 gaan volgens de trainer goed met elkaar om. "Er valt nooit een onvertogen woord op het veld." De ervaren Emmer voetbaltrainer weet dat BDE in Noord-Brabant kan laten zien dat ook in Drenthe op een hoog niveau wordt gespeeld. "Het is vaak het westen van het land wat de klok slaat, maar wij hebben zaterdag de kans om onze provincie goed op de kaart te zetten."

Beste acht

Speelsters en begeleiding vertrekken vrijdag al naar Noord-Brabant om daar te overnachten op een camping. Oost gaat voor in elk geval de tweede plaats in de poule. "Het zou mooi zijn om aan het einde van de dag bij de beste acht van Nederland te horen." Het Wilhelmus klinkt op 2 juni om 10.30 uur en de eerste wedstrijden worden vanaf 11.00 uur gespeeld. De finalewedstrijden starten om 13.30 uur.

De speelsters die op 2 juni in actie komen namens BDE zijn: keepster Jolien Kleine Deters, Mila Voorn, Demi Middeljans, Demi Santing, Fjola Arifaj en Simone van Mensvoort (allen verdediging). Middenveld: Nicole van der Meer, Fleur Sanders, Anke Lucas en Carlijn van der Voort. Aanval: Tessa Boer, Marell Post, Steffi Lambers en Tessa Gierveld. Grensrechter is Peter Santing en Ageeth Middeljans is teammanager.