Scheidsrechter Johan Sulmann (61) zwaait af

EMMEN

Johan Sulmann heeft zondag afscheid genomen als voetbalscheidsrechter van de KNVB. De 61-jarige inwoner van Emmen werd na afloop van de wedstrijd VKW 2 – Drachten 2 door Herman Harmers (coördinator voetbalarbitrage Drenthe, red.) in de bloemetjes gezet.

Harmers had lovende woorden voor de inzet van Sulmann en voor de respectvolle en loyale wijze waarop hij de KNVB decennia lang heeft gediend. Sulmann was een ware liefhebber en met zijn opgebouwde routine kwam hij nooit in de problemen.

Ook tijdens zijn afscheidswedstrijd in Westerbork gaf Sulmann blijk van zijn kennis en kunde en leidde de partij in de reserve hoofdklasse soeverein. Het valt Sulmann niet gemakkelijke de fluit in de wilgen te hangen, maar hij kan terugblikken op een prachtige loopbaan als arbiter.

Sulmann is actief lid en vrijwilliger van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD). Namens deze belangenorganisatie waren Bert Deen, Pascal Sanders en Ab Jagersma aanwezig.