Lars Boerrigter derde in Leek

EMMEN

De laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK turnen is zondag goed verlopen voor Lars Boerrigter. Door een goede wedstrijd eindigde de Emmer turner - uitkomend voor RK Dos uit Kampen - als derde. Hij eindigde net achter winnaar Thijs Oosterling (O&O Zwijndrecht) en Sander Bouwman (Turning Spirit Almere).

De Emmenaar startte op zijn favoriete onderdeel vloer meteen indrukwekkend. Een grote fout bij het handstandheffen kostte hem 0.9 punt naast een verder zeer stabiele oefening, waarvoor hij een mooie 13.25 kreeg. Ook de rest van de wedstrijd bleef hij overtuigend waardoor hij komend weekend tijdens het NK in Hoofddorp zowel op zaterdag in de meerkamp kans maakt op eremetaal als ook op zondag tijdens meerdere toestelfinales. Hiervan is bekend dat hij in elk geval meedoet aan de toestelfinales van vloer, ringen, sprong en brug.

De top zes ligt dichtbij elkaar en al deze turners maken kans op de nationale titel. Naast de nationale titelstrijd heeft Boerrigter zich met zijn klasseringen ook geplaatst voor de Ahoy Cup op 22 juni in Rotterdam.