Klazienavener band met nieuwe cd in Atlas

KLAZIENAVEEN

De maand juni is landelijk uitgeroepen tot Maand van de Amateurkunst. In Emmen staan amateurkunstenaars en -gezelschappen in de schijnwerpers tijdens het Lokaal Talent Festival op 16 juni in het Atlas Theater.

De band 12AM uit Klazienaveen trapt op 1 juni de Maand af met de knallende lancering van hun cd in ‘t Schienvat in Erica. De drie bandleden hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan hun allereerste album. Evert Hoven ondersteunt met The Bake Shop jonge ambitieuze bands en singer-songwriters. Hij vertelt: “12AM combineert met een eigen stijl moderne rock met jaren ’90. Ze gebruiken strakke ritmes gevormd door de gebroeders Stefan en Danny de Roo, en Tim Klaver scheurt er overheen met zijn vette gitaarlijnen.”

Stichting The Bake Shop vervult een belangrijke rol bij het scouten, coachen en ondersteunen van jonge acts met zelfgeschreven werk. Hoven vervolgt: “Drie acts uit Emmen zijn dit jaar doorgestroomd naar het Hit The North traject, het Bevrijdingsfestival en Retropop. Dit is een geweldige ontwikkeling en een enorme stimulans voor de jonge muzikanten.”

Samen met De Kunstbeweging organiseert The Bake Shop regelmatig bijeenkomsten voor muzikale acts uit Emmen.