Wijkcentrum Angelslo richt blik op de toekomst

EMMEN

De veelbesproken fusie tussen de Emmer wijkcentra De Marke en De Cluft is een feit, want op dinsdag 5 juni onthult wethouder Jisse Otter het nieuwe logo van Wijkcentrum Angelslo. Met die naam gaat het nieuwe wijkcentrum door het leven.

Met Egbert Veenker uit Zwartemeer is sinds vrijdag een nieuwe beheerder aangesteld. Het bestuur hoopt dat vanaf nu iedere betrokkene de blik op de toekomst heeft gericht, want er moet volgens voorzitter Jan de Boer van de stichting Wijkcentrum Angelslo nog heel veel gebeuren. “Met het onthullen van het nieuwe logo en de aanstelling van Veenker begint het pas. We gaan nu met het gemeentebestuur in gesprek over de toekomst van de twee gebouwen.”

Daarvoor liggen er een aantal opties op tafel. De panden moeten in ieder geval stevig gerenoveerd worden en een andere optie is nieuwbouw op de huidige of op een andere locatie. Dat is een kwestie van veel geld waar de gemeente een besluit over moet nemen. In ieder geval zal er een nieuwe centrale ingang komen, nu zijn er namelijk nog twee balies. Wel is zeker dat er 200 parkeerplaatsen worden gerealiseerd tussen sporthal Angelslo en het wijkcentrum die beschikbaar zijn voor de winkels, voor de sporthal en voor het wijkcentrum.

Bedrijfsleider en oud-horecaman Veenker en zijn team van medewerkers hebben van het bestuur als taakstelling meegekregen dat ze voor het wijkcentrum activiteiten ontwikkelen op sociaal-cultureel gebied, de verbinding en ontmoeting bevorderen tussen de bevolkingsgroepen en er niet alleen zijn voor de verhuur van ruimtes.

Volgende week wordt naast de onthulling van het nieuwe logo ook de website www.wijkcentrumangelslo.nl geopend.