Ruud de Wild duikt in voormalig Emmer haaienbassin

EMMEN

Radio-dj Ruud de Wild presenteert volgende week dinsdag een radio-uitzending onder water. En wel in het voormalige haaienbassin in de oude dierentuin.

Het is die dag Wereldmilieudag. De Wild vraagt met zijn ludieke actie aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’. Een unieke uitzending, want voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt.

“De stijgende zeespiegel en de 'plastic soep' zijn onderwerpen die me sterk bezig houden”, vertelt De Wild. “Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radioprogramma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”.

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. De Wild: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op zes meter diepte is echt uniek.”

Het haaienbassin in het Rensenpark wordt momenteel verbouwd tot duiklocatie en beleeft zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van De Wild onder Water, die vanaf 16.00 uur te beluisteren is op NPO Radio 2.