Verenigingen collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds

EMMEN

Van maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni is voor de 73e keer de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Collectanten van verenigingen komen deze week aan de deur voor een bijdrage.

Elke collecterende vereniging mag 50% van de opbrengst houden voor de eigen clubkas. De andere 50% is voor cultuur en natuur in de provincie.

Mede dankzij de giften tijdens de Anjeractie kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks veel projecten steunen. Bijvoorbeeld de aanschaf van instrumenten en kleding voor muziekverenigingen, koren en orkesten. Maar ook toneelverenigingen en dorpshuizen krijgen bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor de aanschaf van een podium en/of licht- of geluidsinstallatie. Meer informatie: www.cultuurfonds.nl.