Goede tijden ondanks warm Drenthe Loopfestijn | Fotoserie

KLAZIENAVEEN

Zaterdag 26 mei was een extreem warme dag. Toch stonden ruim 1200 atleten uit elf verschillende landen aan de start van het 35e Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. De Marokkaan Mohammed Koula is winnaar geworden van de halve marathon tijdens de jubileumeditie van het Drenthe Loopfestijn. Hij finishte met een tijd van 1.11.40 uur.

Vorig jaar werd hij nog derde op de hele marathon. Met een voorsprong van vijf minuten op de nummer twee stapte hij over de finish in Klazienaveen. Jay Sauer werd tweede, op de voet gevolgd door Alwin Heijting.

Met een voorsprong van zeven minuten op de nummer twee heeft de Keniaanse Lilian Jelagat de halve marathon bij de dames gewonnen. Met een persoonlijk record van 1.10 uur werd zij in staat geacht het parcoursrecord op deze afstand te breken. Ondanks de warme omstandigheden finishte zij met een tijd van 1.13.48. Dat is dezelfde tijd als het huidige parcoursrecord. De Marokkaanse Kebira Elgmiri werd tweede, gevolgd door haar landgenote Malika Belfakir.

De Ethiopische Fanos Tekle was voor de derde keer in Klazienaveen aanwezig om te starten op de 10 kilometer. Zij heeft haar titel op deze afstand met succes verdedigd. Wederom finishte zij als eerste en was ze te sterk voor Jessica Oosterloo en aanstormend noordelijk talent Sariena Evertsz. Zij eindigden als tweede en derde op deze afstand.

De 4 mijl was wederom een populaire afstand en goed voor een parcoursrecord bij de heren en dames. Yvonne Meijer won bij de dames, gevolgd door Lisanne Langerijs van De Sperwers uit Emmen. Bij de heren won William van Epken. Hij was net iets te sterk voor Giovanni Boer, ook atleet van De Sperwers.

Het overzicht van alle uitslagen staat op www.drentheloopfestijn.nl.