Henk Smeenge nieuwe trainer E&O

EMMEN

Henk Smeenge is met ingang van het komende seizoen de nieuwe trainer/coach van de dames van Misker E&O. Hij krijgt daarbij assistentie van Mart Aalderink die ook de coaching van het tweede damesteam op zich gaat nemen.

Voor de 30-jarige en in Assen woonachtige Smeenge is E&O geen onbekend terrein. Jaren geleden promoveerde hij als speler van heren 2 naar de 1edivisie. Zijn handbal loopbaan bracht hem via Unitas naar V&S Groningen, E&O en weer Unitas uiteindelijk bij de Cirkeltijgers in Groningen. Daar debuteerde hij ook als trainer/coach van de dames- en herenselecties om later de overstap te maken naar de club waar het allemaal begon, Unitas Rolde.

Henk Smeenge over de nieuwe stap in zijn carrière. „Er ligt een fantastische uitdaging voor de langere termijn. De club heeft een realistische visie op de toekomst. Opleiden staat centraal staat en er wordt geïnvesteerd in jonge, ambitieuze mensen, dat spreekt mij aan. Voor mij is het op dit moment een goede stap om in een nieuwe omgeving te komen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een nieuwe generatie enthousiaste handbalcollega’s om met elkaar iets moois op te bouwen. Het ontwikkelen van de damestak is voor mij goed te combineren met mijn baan als opleider bij Sport & Bewegen in Groningen en daarnaast ook mijn TC4 opleiding af te ronden. We moeten eerlijk zijn dat er veel speelsters zijn vertrokken en dat vraagt om realisme. Daar liggen ook weer kansen voor anderen die graag willen. Mijn hoop is dat er veel dames zijn die aansluiten bij een positief verhaal om samen hard te trainen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er een gemotiveerd groep meiden staat en ik heb een hoop energie te geven.”

Met Henk Smeenge bij de dames en Freek Gielen bij de heren beschikt E&O over een nieuw technisch kader dat barst van de ambitie en die nieuw elan binnen de club brengen.