De Bleerinck pakt uit tijdens retromarkt

EMMEN

Woonzorglocatie De Bleerinck bestaat veertig jaar. Om dit te vieren wordt een retromarkt gehouden. Deze vindt plaats op vrijdag 1 juni van 10.30 tot 16.00 uur aan de de Spehornerbrink 1 in Emmen.

Tijdens de retromarkt kan gestruind worden langs verschillende kramen met retrospullen. Voor de kinderen is er een springkussen, er staat een retrocaravan en er zijn hapjes en drankjes.

Klevende Liefde en Rock en Roll Kees zorgen voor de muziek. In principe staat de markt buiten voor De Bleerinck, maar bij slecht weer wordt uitgeweken naar het plein in De Bleerinck zelf.

Voor de bewoners van De Bleerinck is een retromarkt een feest der herkenning en roepen de aangeboden spullen en feestelijkheden vaak mooie herinneringen op.

De retromarkt is ook de aftrap van het vrijwilligersfestival zorg en welzijn, dat van 11 tot en met 15 juni gehouden wordt in Emmen. Dit festival wordt gehouden als bedankje voor de vele inwoners van Emmen die regelmatig vrijwilligerswerk doen op het gebied van zorg of welzijn.

Tijdens de retromarkt wordt extra aandacht gegeven aan de mensen die vrijwilligerswerk doen of misschien belangstelling hebben om dit te gaan doen. Er wordt ook een film vertoond over De Bleerinck, waarbij een beeld wordt verkregen van het wonen en de zorg en alle aspecten waarbij mantelzorgers en vrijwilligers een handje kunnen helpen.

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij De Bleerinck is te verkrijgen bij coördinator Ida Hidding. Zij is te bereiken via 0591-681616 en ihidding@tangeborgh.nl.