Theaterlessen op St. Franciscusschool

WEITEVEEN

“Freeze! Ja, opeens stilstaan is nog niet zo eenvoudig als je net lekker bezig bent.” Aan het woord is Claudia Zwart van De Kunstbeweging.

“Ik bezoek regelmatig de projecten die wij op aanvraag van de basisscholen organiseren en kom dan de leukste situaties tegen.” Kinderen ontdekten in deze theaterworkshop van theaterdocent Wendy van Schaik van Plots theaterprojecten bijvoorbeeld met zichtbaar plezier hoe ze non-verbaal kunnen communiceren en hoe goed ze zich kunnen uitdrukken door middel van lichaamstaal. “In mijn theaterlessen werk ik vaak met improvisatieopdrachten en dus krijgen de kinderen veel vrijheid om de oefeningen zelf in te vullen. Uiteraard is het dan belangrijk om kinderen dan eerst in een bepaalde concentratie te brengen en ze te leren focussen”, zegt Van Schaik.

De theaterlessen worden gegeven op de St. Franciscusschool in Weiteveen. Directeur Madelon Essenburg vertelt: “Je ziet dat de leerlingen in een vrije situatie zoals een theaterles op een hele andere manier functioneren dan gewoon in de lessituatie in de klas. Hierdoor leer je ze beter kennen en kun je beter aan de relatie met het kind werken. En wij vinden een goede relatie met onze leerlingen van groot belang.”

Meer informatie over kunst- en cultuurprojecten op scholen is te vinden op www.dekunstbeweging.nl.