Jan en Jantje Pomp genieten in Emmermeer

EMMEN

Jan (87) en zijn twee jaar jongere vrouw Jantje Pomp zijn woensdag 23 mei liefst 65 jaar getrouwd. Het echtpaar heeft onderdak in het Emmer woonzorgcentrum Heidehiem.

Zij hebben zes kinderen, negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Jan zag het levenslicht in Nieuw-Buinen en Jantje kwam ter wereld in Drouwenermond. Tijdens een feestavond in Valthermond sloeg de vonk over voor het stel. In een grijs verleden was Jan loonwerker in Nieuw-Buinen. In die plaats ging het echtpaar wonen, maar het nieuwe werk van Jan bij de Algemene Kunstzijde Unie en Koninklijke Zout Oragon industrie (AKZO) zorgde voor een verhuizing naar de Emmer wijk Emmermeer.

“Daar wonen we nu nog altijd met veel plezier”, zegt Jantje. Jan werkte veertig jaar in dienst van de AKZO en gaat tegenwoordig naar de dagbesteding op de zorgboerderij van De Hooimijt in Weerdinge. Jantje mag graag lezen en puzzelen. Zij zong vele jaren bij de zanggroep van Nivon Natuurvrienden in Emmen. Jan was op zijn beurt 25 jaar beheerder van het gebouw van Nivon en hij zette zich liefst veertig jaar in voor de organisatie van de avondvierdaagse in de Vlinderstad.