Zoeken naar reptielen in het hoogveen

HAREN (DUITSLAND)

Het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland houdt op zondag 27 mei een bijzondere natuurexcursie door het vlak over de grens gelegen Wesuwermoor. Verhalen, gedichten en op zoek naar reptielen in het hoogveen is het thema.

In dit Duitse veengebied - vlak over de grens bij Zwartemeer - zijn zowel Nederlandse als Duitse natuurgidsen van de partij. Er worden door een Duitse natuurgids verhalen en gedichten verteld. Met een Nederlandse gids gaan deelnemers op zoek naar slangen en hagedissen in dit veengebied. Ook over het hoogveen en allerlei dieren en planten wordt verteld.

De excursie start om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats op de kruising van de Sud-Nordstrasse en Hebelermeerer Strasse in Haren en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost vier euro en kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl. “Neem dichte kleding, stevige schoenen en een camera mee”, zegt Erik Bloeming namens de organisatie. Bekijk ook www.meetingnature.nl.

Samenwerking

Het doel van het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland is het behoud en beheer van de bijzondere natuur en het veenlandschap te bevorderen en de samenwerking tussen diverse organisaties aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens te ondersteunen, te stimuleren en te coördineren. De samenwerking richt zich onder meer op het realiseren van recreatiemogelijkheden en het coördineren van de toeristische ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.natuurpark-veenland.nl.