FC Emmen schrijft historie met promotie naar Eredivisie

ROTTERDAM/EMMEN

Voor het eerst sinds de entree tot het profvoetbal in 1985 is FC Emmen eredivisionist. De ploeg van trainer Dick Lukkien won zondag in Rotterdam de allesbeslissende return in de finale van de play-offs met 3-1 van Sparta, dat degradeert naar de Jupiler League. De heenwedstrijd in Emmen eindigde donderdag doelpuntloos gelijk.

Na een gespannen begin namens beide clubs en met een overwicht voor Sparta, zette Stijn Spierings de Rotterdammers in de 27e minuut op voorsprong na balverlies aan de kant van FC Emmen. Gersom Klok was voor FC Emmen de eerste speler die dreigend was en dat gebeurde tien minuten voor rust. Eén minuut later maakte Michael Chacón voor ruim 10.000 toeschouwers de belangrijke gelijkmaker op Het Kasteel.

Vlinderstad

Die treffer van de uit Emmen afkomstige Chacón (in de jeugd van zijn huidige club scoorde hij eens 56 goals in één seizoen, red.), de fraaie goal van Anco Jansen in de 58e minuut én de allesbeslissende 3-1 van de voet van Alexander Bannink brachten FC Emmen naar de Eredivisie en daarmee schrijft de club uit de Vlinderstad ware voetbalhistorie.

De huldiging van FC Emmen is vanavond op het Emmer Raadhuisplein.


Auteur

Kristian Elders Redacteur