Solar Team Drenthe College gooit hoge ogen

EMMEN

Team DinamiCo - ook wel bekend als Solar Team Drenthe College - werd derde in de V20 klasse bij de sprint tijdens de nationale titelstrijd zonnebootrace. Deze race in Friesland is onderdeel van het World Cup circuit waaraan dit team ook meedoet.

De Emmer formatie bestaat uit tien studenten. Dat is een mix van derde- en vierdejaars studenten, die een excellentietraject volgen bij de afdeling elektrotechniek aan het Drenthe College in Emmen. Zij worden ondersteund door projectleider Arjan Peters, turncoach Theo Boerrigter en elektrodocent Rob Klaassen.

De komende maand gaan de studenten aan de slag met aanpassingen aan de boot waardoor zij verwachten op 22 juni in Purmerend ook tijdens andere races mee te kunnen doen voor een podiumplek.

Voor belangstellenden is de boot te zien bij Toolbox in het Rensenpark. Hier hebben de studenten de mogelijkheid om na schooltijd en in de weekenden de boot te optimaliseren.