FC Emmen laat NEC kansloos | Fotoserie

EMMEN

In het eigen stadion De Oude Meerdijk zette FC Emmen donderdagmiddag in de halve finale van de play-offs met als inzet een ticket voor de Eredivisie een grote stap in de goede richting. NEC uit Nijmegen werd in de heenwedstrijd met liefst 4-0 aan de kant gezet door de ploeg van trainer Dick Lukkien. De beslissende return in Nijmegen is zondag aanstaande vanaf 14.30 uur.

Voor ruim 5300 voetbalfans zorgden Jeroen Veldmate en Nick Bakker na een overrompelende start van de Emmenaren binnen acht minuten al voor een 2-0 voorsprong. De sterk spelende Youri Loen - geboren in Nijmegen - zag zijn van richting veranderde vrije trap de doellijn passeren en zodoende stond het na iets meer dan een half uur al 3-0.

Ook in de tweede helft kwam FC Emmen nooit echt in de problemen en Glenn Bijl maakte vlak voor tijd zelfs nog de 4-0. NEC keek lijdzaam toe hoe FC Emmen geen genade kende met de Gelderlanders.

Sparta Rotterdam

De winnaar van het tweeluik tussen FC Emmen en NEC stuit in de finale - 17 en 20 mei - op FC Dordrecht of eredivisionist Sparta Rotterdam. Sparta won vanmiddag met 1-2 op bezoek bij de streekgenoot.