Vierkant voor Werk: 600 werkzoekenden aan de slag

ODOORN

De gezamenlijke inspanningen binnen het sectorplan Vierkant voor Werk hebben geleid tot plaatsing van ruim zeshonderd werkzoekenden of personen die met ontslag werden bedreigd.

Het sectorplan is inmiddels grotendeels afgerond. Alleen de scholingsmaatregel BBL-trajecten loopt nog tot 15 augustus. Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn: “Het wordt steeds gewoner dat we ons hele leven moeten bijleren. Dankzij het sectorplan Vierkant voor Werk hebben zeshonderd mensen dat met een beetje hulp van de overheid kunnen doen.”

Sinds juni 2015 werkten de Arbeidsmarktregio Drenthe (gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden, Midden-Drenthe, UWV, FNV, CNV, VNO-NCW Noord, Provincie Drenthe) en gemeente Hardenberg samen in het sectorplan Vierkant voor Werk. Doel was het realiseren van trajecten van werk naar werk en van werkloosheid naar werk, door middel van om- of bijscholingstrajecten en de versterking van de economische structuur van de regio.