Emmen herdenkt oorlogsslachtoffers

EMMEN

De herdenking van oorlogsslachtoffers in Emmen centrum trok vrijdagavond veel belangstelling. De herdenking begon in de Grote Kerk. Daar stond de toespraak van predikant Jan Fischer centraal.

Declamaties en zang door het koor vormden de omlijsting. Daarna werd de herdenking voortgezet bij het herdenkingsteken op het Marktplein. Na de twee minuten stilte en de last post volgde de kranslegging door verschillende instanties.

Medewerking hieraan werd ook nu weer verleend door leden van Scouting Emmen en de muziekvereniging Laus Deo. Namens de gemeente Emmen was wethouder Robert Kleine aanwezig om een krans te leggen en werden er enkele toespraken gehouden. Daarna werden ook bloemstukken gelegd door aanwezigen waaronder ook veel jeugd die te kennen gaven mee te willen denken wat er in de jaren 30 en 40 gebeurde en dat vrijheid altijd actueel blijft.