Emmer leerlingen buffelen in Havelte

Emmen

In Havelte werd vorige week een survivalrun gehouden voor onder anderen 34 leerlingen van de Emmer RENN4 school De Atlas. De organisatie was in handen van Stichting Special Heroes en Stichting Survivalrun Havelte.

Ruim 350 leerlingen van veertien scholen voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs deden mee in Zuidwest-Drenthe. Na weken van voorbereiding verlieten zij de veilige schoolomgeving voor het parcours met hindernissen.

Sinds 2014 organiseert Survivalrun Havelte samen met Special Heroes Nederland een survivalrun voor speciale doelgroepen, omdat het voor deze jongeren minder vanzelfsprekend is om deel te kunnen nemen aan reguliere sportevenementen. De deelnemers zijn afkomstig van scholen uit Zwolle, Meppel, Steenwijk, Hardenberg, Hoogeveen, Assen, Emmen, Drachten, Groningen en Leeuwarden.

In teams van maximaal zes leerlingen wachtte de uitdaging over 4,5 of 6,5 kilometer. Elk team kreeg begeleiding van één of meerdere medewerkers van de scholen.

De organisatie kon in Havelte rekenen op zo’n tachtig vrijwilligers.