Eerste winst voor tweede herenteam Bedrocks

EMMEN

Het tweede honkbalteam van de Emmer Bedrocks had de afgelopen twee wedstrijden nog niet kunnen winnen, maar de stijgende lijn was duidelijk merkbaar. Op een regenachtig sportpark Meerdijk tegen High Tech Hitters uit Enschede is de eerste winst van dit seizoen behaald met 11-1 als eindstand.

Bedrocks had in de eerste drie inningen Scott Schulting op de heuvel die na ruim een half jaar afwezigheid moest ontdekken hoe het met zijn kwaliteiten is gesteld om uiteindelijk bij het vlaggenschip weer vol aan de bak te kunnen. In deze drie inningen kwamen slechts elf man uit Enschede aan slag. Vooral het goede veldwerk van Bedrocks zorgde voor de nodige nullen. In de tweede inning was het zelfs drie keer drie slag. Helaas was één vier wijd en vervolgens een tik in het rechtsveld de reden van het enige Twentse puntje.

Aan slag waren de Emmenaren op dreef in de wedstrijd die door scheidsrechter Arjan Korenman goed werd geleid. Na drie slagbeurten waren de elf punten al gescoord door goed slagwerk van bijvoorbeeld Melvin Brandjes, die drie mannen binnen sloeg en ook zelf twee keer de plaat passeerde. Ook Benjamin Houthuyzen was op dreef met twee honkslagen en twee punten. Brandjes zelf was de afsluitende werper die de Tukkers ervan weerhield om te scoren. Erik Többen, tenslotte, speelde een belangrijke rol in het midfield met twee prachtige vangballen.

Coach Erik Eilering toonde zich tevreden en hoopt dat zijn team de progressie op zondag 6 mei door kan zetten wanneer gedeeld koploper Hickory uit Winterswijk naar de Meerdijk komt.