Succesvolle Noordlease G-voetbaldag bij FC Emmen

Emmen

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Jong FC Utrecht vond zaterdag de Noordlease G-voetbaldag plaats in stadion De Oude Meerdijk. Zo’n vijftig G-voetballers hebben een clinic gevolgd in het stadion van FC Emmen.

Rondom de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Jupiler League was er aandacht voor het Fonds Gehandicaptensport. Activiteiten op het zogeheten #hierkomikweg plein en in de businessclub van de FC zorgden voor een mooie donatie van 6100 euro aan het Fonds Gehandicaptensport.

Noordlease is als hoofdsponsor van FC Emmen en partner van Fonds Gehandicaptensport de trotse naamgever van de succesvolle G-voetbaldag. Fonds Gehandicaptensport is blij met deze samenwerking. “Sport voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap in Nederland is helaas niet vanzelfsprekend. Fantastisch om samen met Noordlease en FC Emmen extra aandacht te geven aan het G-voetbal in Emmen en omgeving”, zegt Nike Boor, die directeur is van Fonds Gehandicaptensport. “Vanuit de donatie kunnen wij sportverenigingen ondersteunen zodat meer mensen met een handicap dicht bij huis kunnen sporten.”

Mededirecteur Ben Haverkort van FC Emmen zegt op zijn beurt: “Het was een geweldige dag met aandacht voor de gehandicaptensport. Fantastisch om vijftig kinderen met een handicap te zien genieten op het veld van onze club. Sinds kort hebben wij als club Naoberschap United en met deze stichting werken wij graag mee met dergelijke activiteiten. Eric van Oosterhout was als burgemeester van de gemeente Emmen de gehele dag aanwezig als trotse voorzitter van Naoberschap United. Geweldig om hem zowel op het veld als tijdens de veiling enthousiast bezig te zien.”

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben, weet Ellen Taal van Fonds Gehandicaptensport. “Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.”