In Amerikaanse schoolbus naar muziek in regio

EMMEN/NIEUW-AMSTERDAM

Vlinderstad Emmen is weer een muziekfestival rijker, want de eerste editie van Buspop wordt gehouden op zaterdagavond 13 oktober. Deze avond vertrekken zes Amerikaanse schoolbussen met in totaal 240 muziekliefhebbers vanaf Eetcafé Groothuis in Emmen naar Barger-Oosterveld, Nieuw-Amsterdam en Sleen.

In de Emmer woonwijk en de twee dorpen in de regio kunnen bezoekers bij Zalencentrum Melody (Barger-Oosterveld), Happerei De Linde (Sleen) en Café Het Postkantoor (Nieuw-Amsterdam) luisteren naar verschillende bands. Na 45 minuten vertrekt elke bus naar de volgende locatie. Nadat de drie groepen de drie locaties bezocht hebben, keren ze terug naar Eetcafé Groothuis om daar een afterparty te beleven met hoofdact 5thWeel uit Valthe.

De drie initiatiefnemers van Buspop - Marcel Meijer, Sihard Felix Dijkstra en Boelo Klein Ikkink - presenteerden zaterdagmiddag hun plannen bij Eetcafé Groothuis in Emmen. De organisatie heeft dus de samenwerking gezocht met Melody, De Linde en Het Postkantoor omdat deze kroegen lokale bands regelmatig al een podium bieden en dat is wat Buspop wil. Lokale bands met ervaring een podium geven. Buspop is op dit moment druk bezig om de programmering rond te krijgen.

Buspop is volgens Meijer ontstaan uit passie voor het organiseren van muziekevenementen. “Bezoekers kunnen deze avond kijken, luisteren en genieten van vier live bands. Zij beleven een muzikale avond die ze niet snel gaan vergeten.”

Tickets zijn vanaf 2 juni - 10.00 uur - online te bestellen. De ticketprijs is 28,50 euro.