Boekstart in de Kinderopvang nieuw in regio

EMMEN

Directeur Marchien Brons van Bibliotheek Emmen en Thea Hooijer - zij is directeur van Stichting Peuterwerk - ondertekenden donderdag de samenwerkingsovereenkomst Boekstart in de Kinderopvang. De overeenkomst is voor drie jaar vastgelegd.

Dit betekent naast een collectie nieuwe boeken op de voorscholen ook scholing en ondersteuning voor de pedagogisch medewerkers met betrekking tot taal, voorlezen en nieuwe boeken. Boekstart in de Kinderopvang heeft als doel om kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers via de voorschool intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen.

In samenwerking met de voorscholen moet een stimulerende leesomgeving voor kinderen ontstaan. Alle kinderen worden gratis lid van een bibliotheek en de locaties beschikken straks over een boekenkast met prentenboeken, voorleesboeken en kijkboeken. Per voorschool leidt de bibliotheek één pedagogisch medewerker op tot voorleescoördinator.

Stichting Peuterwerk verzorgt peuteropvang en voorscholen in onder meer de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn.