Opbrengst 40 dagen actie voor gehandicaptenvoorziening Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Tijdens een oecumenische viering op zondagmiddag 22 april in de Kruiskerk werd het totaalbedrag kenbaar gemaakt wat de 40 dagen actie van 2018 heeft opgeleverd.

De verschillende geloofsgemeenschappen die deel uitmaken van de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen hebben gezamenlijk actie gevoerd voor een goed doel gedurende de periode op weg naar Pasen.

Dit jaar werd gekozen voor de ondersteuning van de gehandicaptenvoorziening in Klazienaveen van Promens Care, beter bekend als De Hilde en De Komeet. Al is de zorg en verzorging kwalitatief goed, soms is het lastig om aan de speciale behoeften van de bewoners te voorzien in een tijd van bezuinigen op de gehandicaptenzorg. Samen met de bewoners namen locatiemanager Bart Doek en teamleider Anne-Roelien Gort de 40 dagen actie cheque van 1430 euro in ontvangt. Bart en Anne-Roelien waren zichtbaar geraakt door dit bedrag en beloofden dat het geld goed besteed zal worden voor alle bewoners. Ze gaven beiden aan dat er behoefte is aan onder andere een grotere televisie om van afstand in een grote ruimte televisie te kunnen kijken. Ook de aankleding van een buitenzitje met overkapping is nog een wens.

Woonvoorziening De Hilde staat in Klazienaveen-West en is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijk en lichamelijke beperking. De Hilde heeft 25 woonplekken. Woonvoorziening De Komeet bestaat uit een aantal woningen dichtbij het centrum van Klazienaveen. Hier wonen negentien volwassenen met een verstandelijke beperking.

De Oecumenische Werkgroep bestaat uit het Apostolisch Genootschap, de Hervormde Kruiskerk, de Protestante Gemeente Eben-Haezer, de Rooms-katholieke Henricuskerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap. Deze trekken in gezamenlijkheid op om iets te kunnen betekenen voor alle mensen van Klazienaveen. De 40 dagen actie is hier een voorbeeld van.